Bilder fra julemarkedene i Wien

Har du vært på julemarkedene i Wien allerede i 2019? Eller kommer du? Eller gråter du hjemme fordi du ikke kan besøke julemarkedene i Wien i 2019? Uansett hva svaret ditt er, her har du noen bilder for å muntre deg opp og bringe den østerriske julestemningen hjem til deg!

Byen Wien blir til ett gigantisk julemarked hvert år i desember. Du kan finne julemarkeder overalt, men noen av dem er mer berømte enn andre. Har du en favoritt? Skriv en kommentar og gi oss beskjed!

Men først, ta en titt på disse bildene fra julemarkedene i 2019.

Har du ikke lyst til å besøke Wien etter å ha sett disse bildene? Det er lett å forstå!

Julemarked i Wien i 2019

Har du aldri vært i Wien før? Har du en drøm om å oppleve de utrolige julemarkedene i Wien i 2019? Her finner du informasjonen du trenger for å legge turen til Østerrikes hovedstad før jul i 2019.

Det er utrolig mange flotte julemarkeder verden rundt, men det er få byer som kan måle seg med Wien. Hele byen forvandles til en magisk juleby og her finnes det utrolig mange markeder, både små og store. Det er selvfølgelig noen julemarkeder som er mer kjente enn andre, men i utgangspunktet er byen et stort julemarked i seg selv.

Kerstmarkten in Wenen in 2019
Fra julemarkedet på Rathausplatz (kilde: Pixabay)

Info om julemarkedene i Wien i 2019

Her finner du datoene for de mest kjente julemarkedene i Wien i 2019. Det kan være noe slingrinsmom når det gjelder åpningsdatoen for julemarkedene, men disse bør i utgangspunktet stemme 100%.

Har du tid til overs og ønsker en reise til en annen by i tillegg, kan du lese mer om julemarkedene i Budapest på www.budapestungarn.no og om julemarkedene i Praha på www.prahainfo.no.

Datoer for julemarkedene i Wien i 2019

Det mest kjente julemarkedet på Rådhusplassen (Rathausplatz)

Dette åpner den 15 november og skal holde åpent fram til den 24 desember. Dette er markedet man bare må få med seg, uansett om man planlegger å handle eller ikke.

Spittelbergsmarkedet – et litt annerledes julemarked

Dette markedet skal åpne den 14 november (muligens at det blir flyttet til noen dager senere). Uansett, her er det masse smågater som er fyllt opp med boder, noe som gjør det utrolig stemningsfullt der du går rundt i smågatene og opplever boder og småbutikker i julestemning. Dette markedet er åpent til den 23 desember.

Julemarkedet i Schönbrunn

Hvis du vil oppleve julemarked i slottsomgivelser er det Schonbrunn du bør besøke. Her er det julemarked fra 23 november og det varer til den 26 desember. Men, da endrer de bare navnet og kaller det er nyttårsmarked, og så holder det åpent fram til den første uka i januar.


Dette er de mest kjente julemarkedene i Wien, men det er mange andre flotte markeder her og der. Glem ikke markedet på Maria-Theresia plassen (den som ligger midt mellom de to flotte museene i sentrum), det fine markedet ved Karlskirken, eller de mange flotte du møter på bare ved å gå rundt i sentrum.

Da er det bare å booke flybillett og hotell… du kommer ikke til å angre!

Et besøk på NH Hotel Wien City

Skal du reise til Wien og drømmer om å bo midt i shoppingland? Da er det ikke dumt å reservere rom på et hotell i Mariahilferstrasse. Dette er den mest populære shopping-gata i Wien og her kan shoppingglade enkelt bruke flere dager mens de går og titter i butikken

NH Hotel Wien City er et hotell som ligger midt i dette shoppingparadiset i Wien. Det er et fire stjerners hotell, og selvom inngangsdøra til hotellet ikke ligger i selve gata, kan man enkelt nå den ved å gå gjennom en liten undergang (tunnel). Til syvende og sist føles det altså som om man faktisk bor midt i shoppinggata.

NH hotel Wien

NH Hotel Wien er perfekt for deg som planlegger å bruke mesteparten av tiden i Wien utendørs. Det er ikke så mange ekstratjenester tilgjengelig inne på hotellet, men det trengs heller ikke hvis man bruker mesteparten av tiden utendørs.

Rommene er akkurat passe, og hotellet har også egne parkeringsplasser i et parkeringshus. Dette er utrolig praktisk hvis man kommer med bil, men på travle dager kan det være fullt, så er man uheldig er det ikke plass til bilen.

Pass opp for WiFi-en på hotellet

Vi har lest flere anmeldelser om at hotellet har god WiFi. De reklamerer også med å ha gratis WiFi, men det er en sannhet med store begrensninger. De har gratis WiFi, men dette går sa tregt at man ofte har problemer med å laste ned en helt vanlig tekstemail. Det gjør at surfing og lesing av nettaviser, eller streaming av innhold på Netflix eller lignende er nesten umulig.

Er man avhengig av Internett kan man kjøpe raskere tilkobling for 10 Euro om dagen. Men, når hotellet reklamerer med gratis Internett føles dette nesten som lureri…

– Interessert i et fem-stjerners hotell Wien? Les mer om Marriott Wien her.

NH Hotel Wien City oppsummering

Hotellet er helt perfekt for shopping og sightseeing i Wien. Vi hadde det flott i byen og i hotellet, og hadde det ikke vært for problemene med WiFi-en, hadde dette vært helt perfekt!

Les mer om andre hoteller i Wien her sånn!

For fine dealer på hotellet i Wien kan du også se i menyen til høyre der du kan se super-dealer på hotellet i Wien hos Booking.com for øyeblikket.

Pieter Bruegel i Wien

Det Kunsthistoriske museet i Wien kommer til å ha en helt utrolig Pieter Bruegel utstilling i perioden mellom 3 oktober (2018) og den 13 januar (2019).

Dette er en helt utrolig utstilling som blir den største Pieter Bruegel utstillingen noensinne. Over halvparten av alle hans eksisterende verker har blitt samlet for denne utstillingen, og flere av disse er verker som aldri har blitt vist utenfor sine egne byer noengang. De har altså blitt hentet inn fra private samlinger verden rundt, og nå kan du se de samlet på denne utstillingen.

Denne utstillingen tar del i å minnes Pieter Bruegel, som døde for 450 år siden.

Ett av Pieter Bruegels mest kjente verker - The Tower of Babel

Ett av de mest kjente verker fra Pieter Bruegel – The Tower of Babel

Det som gjør dette ekstra interessant er det at Pieter Bruegel sine bilder er utrolig enkle å like. Han fortalte historier med sine bilder, han kritiserte verden han levde i, samtidig som han hadde humor og bruke satire i sine bilder.

Er du ekstra interessert, vil det være daglige guidede turer i museet rundt denne utstillingen klokka 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 og 15.00. Det er en perfekt mulighet for deg som ønsker et dypere dykk inn i Pieter Bruegel og i hans verker.

Det er bare å glede seg til denne utrolige temporære utstillingen i Wien.

Ønsker du mer informasjon om andre ting som skjer i Wien, eller kanskje vil du bare lese mer om severdigheter og aktiviteter? Du finner det meste av det du leiter etter her i vår norske Wien Guide.

Hvordan reise til Familypark fra Wien?

Er du på jakt etter et fantastisk familieprogram mens du er i Wien? Det er ikke akkurat i byen, men Familypark er et herlig sted for barnefamilier med barn mellom 2 og 20 år.

Om du lurer på hva Familypark er og hva man kan gjøre der, er dette en artikkel å anbefale. Stedet befinner seg mellom 60-75 minutter med bil fra Wien, men om du bruker transport tar det selvfølgelig litt lenger tid.

I parken er det masser av aktiviteter for barn, og noen som også egner seg bedre for voksne. Inngangsbilletten er på rundt 24 Euro per person, og da har man tilgang til alt av aktiviteter på innsiden inkludert i prisen. Men, det er verdt å vite at når det er skoleferie kryr det av mennesker i parken, noe som gjør at det gjerne kan bli lange ventetider. Men, om du kommer mens de fleste andre er på skole og i barnehage vil man kunne utnytte parken enda mer effektivt.

Den enkleste måten å besøke Familypark på er ved å leie en bil og kjøre dit på egenhånd. I så tilfelle er adressen:

Märchenparkweg 1
7062 St. Margarethen
GPS-Data: 47° 48′ 6.785» N ,16° 38′ 51.078» E

How to get to the Familypark from Vienna

Hvordan kan jeg reise til Familypark fra Wien? – Kilde

Hvordan reise til Familypark med transport?

Hvis du vil reise dit uten å leie en bil, må du bruke buss. Da må du første reise til Vienna Hauptbahnhof. Dit er det enkelt å komme ved å bruke metro i Wien, så det er enkelt og greit. Når du kommer deg dit må du finne buss nummer 200 og reise til Eisenstadt/Domplatz. Der må du bytte til buss 285 og den tar deg med og setter deg av utenfor inngangen til parken. Bussturen fra Wien til Eisenstadt tar cirka 80 minutter.

Vi kan forøvrig legge til at området rundt Familypark er et flott område, og her finner du blant annet Neusiedler see. Har du mulighet bør du bruke litt ekstra tid på å nyte utsikten og se deg rundt der også.

God reise og kos deg i Familypark!

Vienna Night Run 2018 (Nattløp i Wien)

Har du lyst til å bli med på et herlig løp i Wien som lar deg se noen av byens skjønneste bygninger mens du løpet 5 kilometer? 25 september er datoen å merke seg!

Det er mange som reiser Europa og verden rundt for å få med seg maraton konkurranser. Men, hva med å roe det hele litt ned, og heller nøye seg med et kveldsløp i Wien som kun er 5 kilometer? Turen går langs den flotte ringen. Den starter ved universitet, og avsluttes rett ved operaen. Underveis kan du se vakre severdigheter som Parlametet, rådhuset, Donau og mange andre skjønneter.

Vienna Night RUn 2018

Nattløp i Wien den 25 september i 2018 – Kilde

Vienna Night Run har blitt en årlig tradisjon i Wien, og det er et fantastisk 5 kilometers løp. Deltagerne starter i flere grupper, og de som antatt løper fortest starter 19.50 (de som tror de løper 5 kilometer på under 25 minutter). Deretter er det de som løper litt saktuere som blir med, og klokka 21.00 er det klart for de som kjører på med Nordic-Walking. Det eneste kravet er at alle deltagerne må være i mål før 22.30.

Høres det ikke spennende ut? Du kan lese mer om selve konkurransen på tysk, samt melde deg på (og betale) på følgende side.

Vinneren av løpet i 2017 løp runden på 15:39 minutter, noe som ga han en gjennomsnittfart på 3:08/km. Kan du slå det? Bli med i 2018 og finn ut av det!

Vil du heller få med deg noe annet gøy i Wien? Les mer om hva som skjer i Wien her.

Julemarked i Wien i 2018

De fantastiske julemarkedene i Wien i 2018 nærmer seg. Her finner du oversikten over de viktigste markedene og mer informasjon om når julemarkedene åpner i år.

Julemarked i Wien i 2018

Et bilde fra julemarkedet foran Rådhuset i Wien – Shutterstock / Burben

Det er utrolig mange byer som man kan besøke før jul for å dra på julemarked, men det er ingen byer som Wien. Vi skrev en hel artikkel om det i fjor, og har du ikke lest den enda anbefaler vi at du gjør det nå. Wien er helt fantastisk før jul, og besøker man byen sitter man nesten igjen med et inntrykk av at hele byen er et julemarked, i stedet for at det handler om et bestemt marked. Uansett hvor du går finner man mennesker som drikke julegløgg, det er store og små markeder overalt, og det er rett og slett jul på hvert gatehjørne.

Vil du vite mer informasjon om de forskjellige julemarkedene i Wien. Sjekk denne artikkelen på engelsk der du kan lese mer om de forskjellige markedene..

Julemarked i Wien i 2018

  • Det største og mest kjente julemarkedet i Wien befinner seg foran rådhuset i sentrum av byen. Dette kan du også se på bildet i starten på artikkelen. Dette er åpent fra den 17 november til den 26 desember i 2018.
  • Et annet hyggelig julemarked i byen befinner seg ved Belvedere. Dette er også relativt sentralt, og det er åpent fra den 23 november til den 26 desember i 2018.
  • Hvert år arrangeres det også et julemarked på Maria-Theresien Platz. Dette er plassen som er mellom museet for klassisk kunst og det tekniske museet, også sentralt i Wien. I 2018 er dette markedet åpent fra den 21 november og fram til den 26 desember.
  • Har du enda ikke besøkt det fantastiske Schönbrunn slottet, har du muligheten i 2018. I perioden mellom 18 november og 26 desember er det julemarked der, og følger de tradisjonen fortsetter moroa fram til den 1 januar med et nyttårsmarked.
  • Det mest spesielle julemarkedet i Wien er Spittelberg markedet. Dette er ikke et tradisjonelt julemarked, men et system av mange små gater tett i tett som har boder og småbutikker i julestemning. Det er utrolig hyggelig å traske rundt her, og mange holder dette som den store favoritten i Wien. Julemarekdet er åpent fra den 16 november til den 23 desember i 2018.

Dette er de viktigste datoene når det gjelder julemarked i Wien i 2018. Gleder du deg allerede? Mens du planlegger din reise til Wien anbefaler vi at du leser gjennom vår artikkel med gode tips til deg som skal på julemarked i Wien. Du vil helt sikkert få mange gode råd og tips mens du leser gjennom den artikkelen.

Da er det bare å gjøre seg klar. Har du spørsmål eller kommentarer er det bare å bruke kommentarfeltet. God jul!

Claude Monet utstilling i Wien

Claudio Monet levde fra 1840 til 1926, og han er uten tvil en av malerne som er mest kjent i verden i dag.Han er impressjonismens far, og bildene han har laget er enkle og flotte å se på, også for de som ikke er helt kunstfrelste!

Beautiful Monet art in Albertina - Source: Albertina.at

Vakkert Monet maleri – Kilde: Albertina.at

Wien er en herlig by for de som liker kunst. Svært mange som besøker byen får med seg Museet for Klassisk Kunst, men det er ikke så mange som får med seg Albertina. Det er litt trist, ettersom dette museet også har en fantastisk permanent utstilling (der det også finnes Monet verker). Men, i perioden mellom 21 september og 6 januar blir det enda mer intenst, for da henter museet inn flere Monet verker fra museer og private kolleksjoner verden rundt.

Når du kommer for å se på bildene vil du ha muligheten til å følge Monet sin karriere som maler, og hvordan han bevegde seg mer og mer bort fra realisme, og mer og mer mot impresjonisme og mer abstrakt kunst. Dette er en godbit du bør få med deg når du kommer til Wien.

Høres det spennende ut? Du kan lese mer om utstillingen på den offisielle hjemmesiden til museet. Vil du heller lese mer om Wien og hva som foregår i byen? Se deg rundt i vår norske Wien Guide!

Ellers kan vi også varmt anbefale YouTube kanalen til WorldCityGuides. Der finner du videoer om byer rundt i Europa, litt reklamevideoer og annen moro.

Hvordan bør jeg se på fotball VM i Wien?

Er du bekymret for å gå glipp av spennende kamper i fotball VM under ditt opphold i Wien en gang i perioden mellom 14 juni og 15 juli? Det er ingenting å bekymre seg for, det er bedre å glede seg!

se fotball VM i Wien

Vi har nemlig svært gode nyheter til deg. Det er utrolig enkelt å se fotball VM under ditt opphold i Wien. Spørsmålet er vel heller hvor du skal se på fotball VM.

Den most usosiale løsningen er å sette på TV-en på ditt hotellrom. Der trenger du bare å finne ORF kanalen, og vips bør du være klar til se på fotball VM på østerrisk TV. ORF har også en webside på orf.at og der kan du se kampene online mens du er i Østerrike.

Vil du være litt mer sosial kan du prøve å finne en sportspubb et eller annet sted i Wien. Det er ikke vanskelig, og sannheten er at de fleste restauranter, kafeer og pubber i denne tiden har tv-er klare der de besøkende kan se fotball. Bor du for eksempel på Marriott hotellet i sentrum av Wien ligger det en sportspubb i samme bygning der du kan spise en solid biff mens du ser på fotball VM.

Hvis du ønsker å være enda mer sosial kan du dra ut for å se på fotball VM på storskjermer plassert rundt i Wien. Nedenfor finner du et par navn og adresser der du finner slike storskjermer der du kan spise og drikke og nyte kamper i lag med opptil flere tusen andre mennesker.

  • Strandbar Herrmann, Herrmannpark (Donaukanal-Urania), 1030 Wien
  • Summer Stage, Donaukanal, U4 Rossauer Lände, 1090 Wien
  • Badeschiff, Donaukanal (Schwedenplatz/Urania), 1010 Wien
  • Adria Wien, Donaukanal, Obere Donaustraße/Salztorbrücke, 1020 Wien

Høres ikke det her veldig spennende og bra ut? Sitter du derimot på ditt hotellrom i Wien og drømmer om å se på fotball VM med norske kommentatorer er det også mulig, men da må du gjøre litt lureri for å få det til å virke. Du kan lese mer om hvordan det kan gjøres i denne artikkelen.

Vi håper du kommer til å kose deg i Wien og at du kommer til å få med deg alt du drømmer om å få med deg fra fotball VM!

Hvordan er det å bo på Marriott i Wien?

Vurderer du å bo på Marriott hotell i Wien, det som ligger ved byparken (Stadtpark)? Her er noen tanker som kan være greie å ha i bakhodet før du booker rommet!

Marriott Vienna

Det finnes noen såkalte Marriott Courtyard hotellet i Wien (blant annet ved Prater), men hvis man snakker om Marriott Wien, så det er dette hotellet man  snakker om, hotellet som ligger ved Stadtpark. Det er det mest sentrale hotellet i Marriott kjeden i Wien, og når man derfor snakker om Marriott Wien, så er det altså dette man snakker om.

Hotellet ligger fint og sentralt til, i svært vakre omgivelser. Du spiser frokosten og ser ut på byparken gjennom vinduene, og det er også mulig å booke rom med utsikt til parken. Denne parken er forøvrig svært hyggelig å gå rundt i, og kommer man med barn er det også en flott lekeplass der. Om du blir mer sjarmert av gode matretter ligger den mest kjente restauranten i hele Østerrike og Wien rett ved siden, «Steirereck im Stadtpark.» Dette er en restaurant med to Michelin stjerner, og her må man ha forhåndsreservert bord hvis man har noe som helst ønske om å få seg et ledig bord.

Marriott Wien er et hotell med fem stjerner, men hvis man ser på utsiden av hotellet sitter man med et inntrykk av at det er litt slitt. Man glemmer dette ganske fort når man går inn, men på utsiden er det ikke helt imponerende. Går du fra hotellet mot operahuset (tar cirka 10 minutter) passerer du forbi Hotel Imperial og Grand Hotel Wien på veien, og når du ser på bygningene og inngangspartiet til disse hotellene ser man klart forskjellen (og tenker at hvis Marriott har fem stjerner, burde disse ha seks eller syv).

marriott

På innsiden av hotellet er livet fint. Hotellet har flott fitness rom, innendørs badebasseng, badstuer og også flere butikker inne i hotellet. De som jobber på hotellet er hyggelige og svært hjelpsomme, og rommene man bor på er store og har små ekstraer som vannkoker, store TV-er og egne HDMI utganger for deg som vil koble en laptop, Chromecast, eller kanskje en tablet til TV-en. Det er derimot greit å vite at hotellet i utgangspunktet ikke har gratis WiFi, og om du ønsker å bruke det, vil det koste 13-14 Euro per dag. Det er ganske drøyt, men om du snakker med resepsjonen er det mulig de hjelper deg og du kan nyte Internett uten å måtte betale for det.

En god dag starter med delig frokost og det får du på Marriott. Prisen er 35 Euro per dag (hvis det ikke er inkludert i prisen din). Her sitter du og nyter utsikt mot byparken samtidig som du kanskje drikker et glass champagne, eller ferskpresset juice. Det er utrolig mye godt å velge mellom under frokosten, men et mest populære er kanskje muligheten til å få omelett laget helt fersk (med ingredienser du velger), speilegg, eller kanskje pannekaker, vafler eller fransk toast. Det er masse annet godt pålegg, frukt, croissanter og lignende på menyen, så du behøver ikke å gå sulten fra frokosten (hvis du ikke er på streng slankekur).

Etter frokosten tar det deg rundt 10 minutter å gå til Stephansdomen, 20 minutter å gå til Mariahilfferstrasse, og 10 minutter å gå til operahuset. Hotellet har altså en god beliggenhet og er et godt utgangspunkt for et fint opphold i Wien.

Drømmer du om enda mer luksus? I denne artikkelen kan du lese om de aller mest eksklusive og fine hotellene i Wien.