Akvarium

Digger du dyr og da kanskje spesielt livet i havet? Da er akvariet i Wien steder du bør oppsøke, bedre kjent som Haus des Meeres blant lokalbefolkningen.

Haus des Meeres kan kanskje være et ideelt program for far og barn, mens mor er ute og shopper i Mariahilferstrasse, ettersom akvariet kun ligger noen hundre meter fra Wiens mest kjente og populære shoppinggate. Det betyr at beliggenheten er svært god og det er enkelt å komme seg til Haus des Meeres både til fots og med kollektivtransport. Den nærmeste metrostasjonen er Neubaugasse.

Akvariet i Wien er litt spesielt, ettersom det befinner seg i en bygning med 10 etasjer. Fra utsiden ser det ut som en litt sliten kommunistbygning, men når du er på innsiden tenker man ikke noe særlig mer på dette. Det er noe å se på i hver eneste etasje, men det kan være greit å vite at de viktigste og største delene av dyr befinner seg på de nederste etasjer, og jo høyere opp du kommer, jo mindre og kjedeligere blir det. På en måte er det greit, for hvis du starter nede er du så sliten når du kommer litt opp i etasjene, at du faktisk er glad for at det kun er et eller to akvarier å se på.

I Haus des Meeres kan du selvfølgelig se på haier, krokodiller, sjøhester, klovnefisker, krabber, edderkopper, skorpioner, flaggermus og andre morsomheter. Men, en av tingene som gjør dette stedet svært spesielt er at få akvarier i verden har så flott utsikt. For når du kommer til 9 og 10 etasje er det nemlig mulig å gå ut for å ta flotte panorama bilder, og om du er tørst eller sulten kan du få noe i magen i kaffeen i tiende etasje. Dette er noe du absolutt ikke bør gå glipp av hvis du først besøker og betaler inngangsbilletten på rundt 15 Euro for å komme deg inn i Haus des Meeres.

En flott familieaktivitet i Wien som vi varmt kan anbefale til alle sammen med et besøk til Prater.

Haus des Meeres – Aqua Terra Zoo

Fritz-Grünbaum-Platz 1, 1060 Wien

Vienna aquarium pictures

Haus des Meeres Vienna
Haus des Meeres Vienna
Haus des Meeres Vienna
Haus des Meeres Vienna