Kunstmuseet

Museum of Fine Arts Wien
Museum of Fine Arts Wien

Museum of Fine Arts, eller Kunsthistorisches Museum, ligger i hjertet av Wien. Museet ble åpnet rundt 1891 og dette museet er et av de viktigste og mest interessante museene i Europa.

Museet har et bredt utvalg av ulike kunstverk og en stor samling av malerier. I museet er det mange utstillinger gjennom hele året, og Museum of Fine Arts har permanente og midlertidige utstillinger. På museet, bortsett fra malerisamlingen, finner du mynt- og skulptursamlinger, og også greske, romerske, egyptiske og nære østlige, antikviteter, dekorativ kunst og biblioteksamlinger.

På museet er det en kafé og en restaurant for besøkende. Restauranten er åpen hver torsdag på kvelden fra 6.30 til 10 om kvelden og kafeen er åpen hver søndag fra 11 om morgenen til 2.30 på ettermiddagen.

Hvis du vil vite mer om de midlertidige utstillingene i museet, ta en titt på følgende side.

Drevet av GetYourGuide

Bygningens historie.

Museet ble bygget i 1891, av keiser Franz Joseph I. Han ønsket å skape et sted hvor folk kunne komme og se fantastiske kunstverk fra hele verden. Bygningen ble tegnet av to dyktige arkitekter, Gottfried Semper og Carl Hasenauer. De sørget for at museet så majestetisk ut med sine store haller og intrikate dekorasjoner.

Inne i museet er det utrolige skatter å se. Besøkende kan se malerier av kjente kunstnere som Rembrandt, Vermeer og Raphael. Det er også skulpturer, gamle gjenstander og blendende samlinger av smykker. Gjennom årene har Kunsthistorisches Museum blitt en elsket attraksjon i Wien, og trekker kunstelskere fra alle verdenshjørner. Det er et sted hvor folk kan beundre skjønnheten i menneskelig kreativitet og lære om den rike kunsthistorien.

Museum of Fine Arts Wien

Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien

Museum of Fine Arts bilder

Legg inn en kommentar