Hundertwasser Hus

Hundertwasser-huset i Wien er et leilighetskompleks bygget i en veldig spesiell stil oppfunnet av Friedensreich Hundertwasser. Huset ble bygget mellom 1983 og 1986, og det har ujevne gulv, trær som vokser ut fra rommene og gress på taket. Innenfor veggene til Hundertwasser House finner du 52 leiligheter, 16 private balkonger, tre offentlige balkonger og 250 trær og busker.

Drevet av GetYourGuide

Hundertwasser House Wien

Kegelgasse 34-38 / Löwengasse 41-43

Hundertwasser House bilder

Hundertwasser hus

Fem ting du sannsynligvis ikke visste om Hundertwasser-huset i Wien.

Hundertwasser House i Wien er et arkitektonisk vidunder som har tiltrukket besøkende fra hele verden. Designet av østerriksk kunstner og arkitekt Friedensreich Hundertwasser, er denne fargerike og quirky bygningen ikke bare et boligkompleks, men også et kunstverk. Mens mange mennesker er kjent med utsiden av bygningen, er det flere mindre kjente fakta om Hundertwasser House verdt å utforske. Her finner du fem slike fakta som vi håper du vil finne interessante.

Det ble bygget på stedet av en ødelagt bygning

Hundertwasser House ble bygget på stedet for en tidligere bygning som ble ødelagt under andre verdenskrig. Den opprinnelige bygningen var en boligblokk som hadde huset et jødisk samfunn før krigen. Etter krigen ble stedet stående tomt til Hundertwasser kjøpte det i 1977. Hundertwasser var fast bestemt på å skape en ny type bygning som ville være i harmoni med naturen og miljøet, og han så stedet som det perfekte stedet for sin visjon.

Den har et gressdekket tak

En av de mest slående egenskapene til Hundertwasser House er det gressdekkede taket. Hundertwasser mente at bygninger burde integreres i det naturlige miljøet, og han følte at et grønt tak var den perfekte måten å oppnå dette på. Taket er dekket med jord og vegetasjon, noe som bidrar til å regulere temperaturen inne i bygningen og gir også et habitat for fugler og insekter.

Hver leilighet er unik

Hundertwasser House inneholder 52 leiligheter, og hver er unik. Hundertwasser mente at folk skulle kunne uttrykke sin individualitet og kreativitet i sine boarealer, og han designet hver leilighet for å gjenspeile personligheten til eieren. Dette betyr at ingen leiligheter er like, og hver har sin egen karakter og sjarm.

Den har et offentlig toalett designet av Hundertwasser

I tillegg til boligkomplekset inneholder Hundertwasser-huset også et offentlig toalett som Hundertwasser selv designet. Toalettet er et kunstverk i seg selv, med fargerike mosaikker, bølgende vegger og et tak dekket av planter. Toalettet er gratis å bruke og er åpent for publikum 24 timer i døgnet.

Det er en populær turistattraksjon

Siden ferdigstillelsen i 1985 har Hundertwasser House blitt en populær turistattraksjon i Wien. Besøkende kommer fra hele verden for å beundre bygningens fargerike fasade, grønne tak og unike design. Bygningen huser også flere butikker og kafeer, noe som gjør det til et flott sted å stoppe for en kaffe eller suvenir.

Avslutningsvis er Hundertwasser-huset i Wien en bemerkelsesverdig bygning som fanger fantasien til både besøkende og lokalbefolkningen. Den unike designen, gressdekket tak og individualistiske leiligheter gjør det til et faktisk kunstverk. Så neste gang du er i Wien, sørg for å besøke Hundertwasser-huset og oppdag dets skjulte skatter for deg selv.

Legg inn en kommentar