andre rieu vienna

André Rieu Wien

2024 kommer til å bli et fantastisk år for de som elsker musikk i Wien. André Rieu-konserten 8. november kommer til å bli et av høydepunktene, men de fleste er enige om at de to største begivenhetene i 2024 blir Coldplay-konsertene i Wien og Taylor Swift-konsertene i Wien. Hvilken vil du oppleve? Kanskje alle tre?

Det blir god stemning på alle de nevnte konsertene, men det blir litt mer avslappet når André Rieu entrer scenen sammen med Johan Strauss-orkesteret i Stadthalle 8. Mannen er faktisk 75 år gammel, men han gjør konserter med energien til en tenåring. Dagen før konserten i Wien skal André Rieu ha konsert i Bratislava, og rett etter at konserten i Wien er ferdig, reiser André Rieu og orkesteret til Budapest hvor de skal holde nok en konsert 9. november.

Siden André Rieu grunnla Johan Strauss-orkesteret i 1987 i Wien, tror mange at André Rieu er fra Østerrike. Slik er det ikke. Han ble født i Nederland i byen Maastricht i 1949. Han fikk sitt store gjennombrudd da han grunnla orkesteret i 1987, og i dag har han hatt mer enn en milliard visninger på YouTube, og billetter til alle konsertene hans over hele verden selges i løpet av minutter (normalt).

André Rieu Wien 2024

  • Dato: 8. november
  • Sted: Stadthalle

Ønsker du å kjøpe billetter til André Rieu-konserten i Wien? Billettene er utsolgt, men du kan fortsatt kjøpe tickest direkte fra andre på den mest populære markedsplassen for konsertbilletter som heter Viagogo.

Hva har gjort André Rieu kjent?

André Rieu er først og fremst kjent for sine tolkninger og fremføringer av klassisk og valsemusikk komponert av andre, som Johann Strauss II, Franz Lehár og Pjotr Iljitsj Tsjajkovskij, blant andre. Selv om han ikke er allment anerkjent som komponist av original musikk, arrangerer og tilpasser Rieu tidvis eksisterende komposisjoner for å passe hans stil og instrumenteringen til hans Johann Strauss orkester. Hans hovedfokus og bidrag til musikkverdenen ligger imidlertid i hans fengslende forestillinger og arrangementer snarere enn å komponere originale stykker.

Leter du etter andre arrangementer og konserter i Wien?

Hvis du kommer til Wien for André Rieu-konserten, ta en titt på vår side om julemarkedene i Wien før du ankommer. Hvis du er heldig, åpner julemarkedene i Wien i 2024 denne helgen (i hvert fall noen av dem), noe som betyr at du kan få en uforglemmelig opplevelse både med André Rieu-konserten og noen av julemarkedene i Wien . Du kan lese mer om andre konserter, arrangementer, utstillinger og festivaler i Wien her.

Dato

nov 08 2024

Tid

Hele dagen

Sted

Stadthalle
Stadthalle
Roland-Rainer-Platz 1, 1150 Wien
Kategori

Legg inn en kommentar