Offentlig transport

Det offentlige transportsystemet i Wien fungerer bra og er ideelt i en by med så store avstander mellom attraksjoner og aktiviteter som Wien. På hver t-banestasjon kan du få tak i billettene dine til offentlig transport, og vi anbefaler på det sterkeste å bruke et 24-timers, 48-timers eller 72-timers kort når du kommer til Wien. Disse billettene må valideres når du bruker dem for første gang. Disse billettene kan brukes på trikker, busser og de fem metrolinjene.

Priser på kollektivtransport:

  • Enkeltbillett: 2,40 euro
  • 24-timers billett: 8 euro
  • 48-timers billett: 14 euro
  • 72-timers billett: 17 euro

Wien Metro Kart

(klikk på kartet for en høyoppløselig versjon)

Wien metro kart
Et kart som viser de forskjellige metrolinjene i Wien.

Hvilken metro å bruke?

Hvordan reise til Schönbrunn med offentlig transport?

La oss si at du vil reise til Schönbrunn for å besøke dyrehagen eller gå rundt i den fantastiske parken rundt slottet? Hvilken metro bør du bruke? Det beste alternativet er å reise med U4 (grønn linje) til Schönbrunn-stoppet og gå derfra.

Hvordan reise til Hofburg med offentlig transport?

Vil du heller besøke det praktfulle Hofburg-palasset i sentrum av Wien? Det kan lett nås med busser, trikkelinjer og t-banelinjer som det er i sentrum av Wien. Et flott alternativ er å reise med U4 til Karlsplatz eller med U3 til Volkstheater og deretter enten gå derfra eller reise med trikk til stoppet mellom kalt Burgring.

Er du ivrig etter å besøke julemarkedet på Rathausplatz?

Wiens mest berømte julemarked er på Rathausplatz, foran rådhuset. Du kan enkelt nå den til fots fra hvor som helst i sentrum, men hvis du vil bruke offentlig transport, er nærmeste metrostopp Schottentor på U2. Derfra kan du enkelt nå rådhuset til fots eller reise ett stopp med trikken og gå av trikken ved Rathaus-stoppet.

Har du et tog å ta fra Westbahnhof? Hvordan komme seg dit?

Den mest brukte jernbanestasjonen i Wien er Westbahnhof. Det ligger i enden av den populære handlegaten Mariahilfferstrasse, og du kan reise til jernbanestasjonen ved hjelp av metrolinje U3 eller U6 og gå av på holdeplassen som heter Westbahnhof.

Klar for litt moro i Präter?

Har du lyst til å reise med pariserhjulet i Präter, eller kanskje nyte utsikten fra mer enn 100 meter opp i luften sittende i en stol med bena hengende ned? Präter er stedet å gå. Du kan enkelt komme deg til området hvis du reiser til stoppet Präterstern som er tilgjengelig med U1 og U2.

Vil du spise frokost i Donauturm?

Vil du nyte utsikten fra toppen av Donauturm? Kanskje du er ivrig etter å spise litt frokost der, eller har du et viktig møte i Wien International Centre? Du kan besøke begge områdene mens du reiser med U1 til stoppet Kaisermühlen VIC.

Trenger du å la bilen stå et sted? Dette er et flott alternativ!

Vil du parkere bilen til en lav pris og deretter reise i Wien med offentlig transport? La bilen stå på den gigantiske parkeringsplassen ved Erdberg (P+R) og reis med metrolinje U3 til sentrum derfra.

Legg inn en kommentar