Påskemarked 2024

Er du inne for en overdose av påske kaniner og annen moro? Deretter bør du ta turen til Wien for påske, da de har arrangert et spesielt påskemarked i Schönbrunn Palace-området.

Påskemarkedet ved Schönbrunn er Wiens mest kjente og populære påskemarked. Men det er noen andre markeder verdt å nevne også. La oss starte med det viktigste.

Påskemarkedet på Schönbrunn

Som i hvert år, vil påskemarkedet gi de beste programmene for de besøkende og påskemarkedet vil finne sted i de vakre barokke omgivelsene til Schönbrunn Palace,vertskap  for det beste programmet av sesongen. Markedet vil bli fullt dekorert med påskeegg, lys og blomster som alle vil representere den unike atmosfæren i denne spesielle festen.

På markedet vil ulike fristende matboder være fullpakket med tradisjonelle påskeretter, inkludert skinke og egg i alle varianter og nylagde østerrikske snacks. Bortsett fra de deilige østerrikske rettene, vil ulike utformede produkter som keramikk, glassverk og treleker for barn også være tilgjengelige. Påskemarkedet vil også gi et hjem til noen jazzkonserter og ulike programmer for barn og voksne.

Påskemarked Schönbrunn Wien 2024

Adresse: Schönbrunn-palasset, Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wien, Østerrike
Datoer: 16. mars 2024 – 2. april 2024

Hvordan komme til Schönbrunn?

  • Ta T-banelinjen U4 (grønn linje) fra sentrum av Wien på vei mot Hütteldorf. Gå av på Schönbrunn stasjon, som ligger bare noen få minutters gange fra palasset.
  • Alternativt kan du ta trikkelinjene 10 eller 58 fra sentrum til Schönbrunn. Begge trikkelinjene stopper ved Schönbrunn slott.
  • Hvis du foretrekker å ta bussen, kan du ta 10A-bussen fra Karlsplatz til Schönbrunn-palasset. Bussholdeplassen ligger nær hovedinngangen til palasset.

Hvis du først besøker Schönbrunn, ikke gå glipp av de andre programmene som er tilgjengelige på stedet. Gå rundt i slottshagen, bli med på en tur inne i slottet, eller ta med barna og besøk den fantastiske dyrehagen.

Leter du etter et sted å bo i nærheten av Schönbrunn?

Vil du komme deg til påskemarkedet på Schönbrunn uten å bruke offentlig transport eller gå i timevis? Se på kartet nedenfor for å finne gode overnattingsmuligheter nær påskemarkedet på Schönbrunn.

Booking.com

Påskemarkedet på Freyung & Hof.

Dette er to påskemarkeder svært nær hverandre. Du finner julemarkeder begge steder før jul, og selv om påskemarkedene kanskje ikke føles like majestetiske og imponerende som påskemarkedene, er de fortsatt verdt et besøk.

Du kan enkelt komme hit mens du går fra Stephansplatz langs Graben, og fortsett deretter langs Bognergasse. Dette er en fantastisk tur i seg selv og du vil se fantastiske butikker og i Bognergasse møter du mange luksuriøse butikker. Men ikke bruk pengene dine der. Vent til du ankommer påskemarkedene på Hof og Freyung.

ornamenterte egg

Hva bør du kjøpe på disse markedene? Markedet på Freyung er først og fremst kjent for sitt brede utvalg av egg. Her kan du kjøpe vakkert utseende egg som er laget på en måte som gjør dem enkle å henge i vinduet når du reiser hjem. Dette er kanskje det nærmeste du kommer et autentisk påskemarked. Det skal nevnes at Freyung ikke er et stort torg som Hof, og det er heller ikke området foran Schönbrunn. Det føles mer som en misformet firkant; du forventer ikke at noe skal ligge her. Likevel er det et nydelig område å besøke.

Hvis du heller vil spise egg enn å bruke dem som dekorasjoner, finner du også marsipanegg og andre eggformede snacks på de forskjellige påskemarkedene i Wien.

Dato

mar 16 2024 - apr 02 2024
Schönbrunn, Wien

Sted

Schönbrunn, Wien

Legg inn en kommentar