Lysfest (Lichterfest) 2024

Lysfesten har lenge vært en årlig feiring i Wien. Dessverre ble det avlyst på grunn av COVID i 2020 og i 2021, og det ble også avlyst i 2022. Men den kom tilbake til Wien i 2023, og nå er det tid for en ny feiring i 2024.

Lysfestivalen (kjent som Lichterfest blant lokalbefolkningen) finner sted ved Alte-Donau (gamle Donau) og kan lett nås med offentlig transport. Den enkleste måten å komme dit er med den røde metroen og deretter reise til metrostasjonen med tittelen Alte-Donau. Hva skjer på dette området?

På festivaldagen bringer mange mennesker frem båter og gondoler og lyser opp den gamle Donau og området. Dette gjøres også av arrangørene av arrangementet, slik at det hele skinner med vakre lys hele kvelden.

Finalen av arrangementet er et gigantisk fyrverkeri. Det er helt gratis å delta på arrangementet og å se hva som skjer. Vil du ha god utsikt til fyrverkeriet, er det smart å ankomme rundt kl. 21.00. Det er mange restauranter i området hvor du kan se fyrverkeri. Ikke glem å reservere bord på forhånd hvis du ønsker å spise i en av disse, fordi de er svært populære som mange mennesker ønsker å spise i disse restaurantene mens du nyter utsikten over fyrverkeri.

Det er også viktig å merke seg at arrangementet har en «sekundær» dato i tilfelle det må utsettes på grunn av dårlig vær eller andre uheldige omstendigheter.

Radio Wien arrangerer arrangementet.

Det offisielle navnet på arrangementet er Radio Wien Lichterfest. Siden radiostasjonen arrangerer arrangementet, tar de også med seg en fest til arrangementet. De har sin egen partybåt hvor de spiller høy musikk, har live DJs som opptrer og mye mer.

Radio Wien Lichterfest 2024

  • Primær dato: 20 juli
  • Sekundær dato: 27 juli

Hvis alt går som planlagt på primærdatoen (ingen regn), vil det ikke bli arrangert noe arrangement på sekundærdatoen.

Leter du etter overnatting i nærheten?

Kartet nedenfor viser deg forskjellige overnattingsmuligheter i området nær arrangementet? Vil du ha en kort spasertur fra arrangementet til hotellet eller leiligheten din når festen avsluttes?

Booking.com

Leter du etter informasjon om andre pågående hendelser i Wien? Du kan finne ut hva som skjer i Wien i vår Wien-kalender. Vi kan ikke skrive om alle hendelser i vår Wien Guide, men vi prøver å inneholde de mest interessante og viktige hendelsene.

Vil du heller lese om Wiens viktigste attraksjoner og museer med interessante permanente og midlertidige utstillinger? Du finner mye informasjon på de forskjellige sidene i vår Wien Guide.

Stikkord:

Dato

jul 20 2024

Tid

Hele dagen

Legg inn en kommentar