Filmer som gir deg en smakebit av Wien

Hvis du har lyst på en smakebit av Wien er det kanskje fint å kunne se på en film en kveld. Det er ikke sånn at Wien er Europas Hollywood, så det er ikke så altfor mange kjente filmer som er spilt inn her og med massevis av klipp fra byen, men her kommer noen slike!

The Illusionist
The ILlusionistDette er en storfilm fra 2006 som ble laget av Neil Burger. Den er basert på historien «Eisenheim the Illusionist» som ble skrevet av Steven Millhauser. Historien handler om den unge magikeren som bruker sine spesielle evner til å vinne en kvinnes hjerte. Historien finner sted i Wien på 1800 tallet og her får man god gammaldags Wien stemning i en moderne film med massevis av kjente skuespillere.

Amadeus
Om det er noe som er Wien så er det jo Mozart, bedre kjent som Wolfgang Amadeus Mozart. I denne filmen fra 1984 kan du bli mye bedre kjent me Mozart, både de som likte ham og de som ikke kunne fordra ham. Tidspunktet for filmen er 1700-tallet og åstedet er selvfølgelig Wien. Filmen ble nominert til over 50 priser og vant 40. Blant disse finner man også flere Oscar priser.

RushRush
Rush er en Tysk-Amerikansk film som er en biografi drama som ble gjort ferdig i 2013. Den handler om to rivaler innenfor bilsporten, den engelske James Hunt og den Østerriske Niki Lauda. Filmen ble spilt inn i mange forskjellige nasjoner, men en av disse er Østerrike og Wien, så en godbit for bil og fartsentusiaster.

Before Sunrise
Den fjerde filmen på lista er en romantisk film som handler om en amerikaner og en fransk dame som møtes på toget og som bestemmer seg for å tilbringe natten sammen i Wien, og på den utforske både hverandre og Wien. Filmen er fra 1995.

James Bond – The Living Daylights
Om du har lyst på en skikkelig godfilm fra Wien, er det ingen tvil om at du må se på The Living Daylights, en James Bond film fra 1987 med Timothy Dalton i rollen som James Bond. Her er det mange scener fra Wien inkludert, og blant annet kan du se det store pariserhjulpet i Wienerprater og andre severdigheter i Wien i denne filmen! Høres det ikke gøy ut?

Håper du har likt denne artikkelen som gir deg noen tips til filmer du kan se som omhandler Wien og der Wien er åstedet for moroa. Ha en flott kveld med popcorn og film, og ikke glem å besøke selve byen også senere, for selvom Wien er fin på film, er byen selvfølgelig enda bedre live når du oppdager den selv. Og du kan da selvfølgelig lese mer om hva som skjer i Wien her.

Legg inn en kommentar