Wien julemarked 2014

Christmas Market ViennaSom i alle andre år er det tid for julemarkeder i Wien også i 2014, og har du enda ikke vært i Wien i førjultiden, bør du absolutt vurdere det i år.

 Julemarkedet i Wien er faktisk en av de mest populære av alle julemarkeder, her er det nemlig mer enn 3 millioner mennesker som kommer til byen hvert år for å få med seg hva som skjer i denne tiden før jul.

På markedet kan du selvfølgelig drikke herlig gluhwein, kjøpe koppen som er spesielt laget til de som besøker julemarkedet. Det mest kjente julemarkedet i Wien er det på Rådhusplassen (Rathausplatz). Der har det vært siden 1975, og tallet på besøkende stiger fra år til år, og av de besøkende er selvfølgelig hovedandelen fra Østerrike, men over en halv million av de som er innom markedet kommer fra utlandet.

Markedet er åpent hver dag fra rundt 10.00 på morgenen og helt fram til 10.00 på kvelden, og det er åpent hver dag fra 15 november (tidlig start) og helt fram til 24 desember.

Dette er en herlig begivenhet, og absolutt noe du bør få med deg. Disse datoene og tidspunktene er for julemarkedet på Rådhusplassen i Wien, men vi kommer muligens tilbake med andre artikler om de andre julemarkedene i Wien ved en senere anledning.

 

Legg inn en kommentar