Derfor har Wien de fineste julemarkedene i Europa!

christmas-markets-in-vienna

Vi har besøkt mange byer rundt i hele Europa, men det er en ting vi vet med sikkerhet! Om du vil komme i julestemning er Wien byen du bør besøke!

Av en eller annen grunn er ikke Wien på topplisten over byer nordmenn pleier å besøke. Og det er egentlig litt trist, spesielt med tanke på at det er en fantastisk vakker by året rundt. Men, om den er flott året rundt kan stemning i byen allikevel ikke sammenlignes med den man får servert når man drar innom Wien på en desember dag. Da er byen helt utrolig!

Det er jo enkelt å sammenligne Wien med andre nærliggende byer som Budapest og Praha. Disse byene har også flotte julemarkeder og god stemning før jul. Så, hva er grunnen til at Wien er så mye bedre enn disse byene?

julemarked i Wien
S.Borisov / Shutterstock

Forskjellen mellom Wien og andre byer

Om du velger å besøke Krakow før jul kommer du helt sikkert til å få med deg det stemningsfulle julemarkedet på det store torget i sentrum av gamlebyen. Drar du til Budapest kan du sjekke ut julemarkedet på Vorosmarty plassen eller det foran Stefansbasiliken. I Praha er markedene på Gamleby torget og det på Wencelplassen de mest kjente.

Kommer man til Wien er julemarkedet ved Rådhuset det mest kjente, men det er langt fra det eneste. Før jul gjøres nemlig Wien om til en eneste stor juleby, og her er det som vi velger å si er den store forskjellen mellom Wien og alle andre byer før jul. Vi oppsummerer det med denne setningen:

«I andre byer besøker man julemarkedene. I Wien er hele byen et julemarked!»

Om du velger å spasere rundt i Wien sentrum vil du helt klart gå innom markedet ved Rådhuset. Velger du så å gå fra dette markedet vil du støte på forskjellige julemarkeder uansett hvilken retning du går. Spaserer du mot parlamentet og videre mot museene vil du møte på et stort julemarked på plassen mellom de to museene. Svinger du så mot høyre kommer herlige Mariahilffer strasse og det er jo en opplevelse i seg selv. Når du kommer til Stiftengasse svinger du til høyre og der har du det mest utrolige av alle markeder, det såkalte Spittelberg markedet. Det er ikke et tradisjonelt julemarked, men drøssevis av smågater fyllt opp med boder og spennende butikker. Dette må du ikke gå glipp av!

Inne i sentrum er det også drøssevis av boder satt opp her og der. Det som gjør det hele så herlig er at det er masse folk også og du kan se hvordan folk nyter en god varm vin, gløgg og andre drikker mens man koser seg ute i Wien sine gater. Og det er ikke bare turister, men også lokalbefolkningen som nyter livet ute på gata i denne tiden før jul.

Det er altså masse markeder i alle retninger, det er fantastisk belysning av gatene rundt i hele byen og det er en herlig blanding av boder, folk og mye mer som gjør Wien til en av verdens beste byer å besøke i desember hvert eneste år.

Har du ikke vært i Wien i desember enda håper vi du har blitt inspirert. Har du allerede vært i Wien i desember trenger du ikke videre inspirasjon, du vet hvor fantastisk byen er selv!

Legg inn en kommentar