En spasertur i Wien – utforske byen mens du går fra Wien Westbahnhof til Stephansdomen.

trip to vienna

Å gå fra Wien Westbahnhof til Stephansdom er en fantastisk måte å utforske Wien på. Avstanden mellom de to stedene er rundt 3,5 kilometer, og turen tar ca 35-40 minutter (hvis du bare går). Selvfølgelig kan den samme avstanden lett ta flere timer hvis du stopper for å ta bilder, handle litt og utforske severdighetene og attraksjonene du møter underveis.

Denne artikkelen vil gi deg et forslag til en turrute mellom Wien Westbahnhof og Stephansdomen, og den vil fortelle deg mer om de forskjellige severdighetene og attraksjonene du kan forvente å se mens du går.

1) Wien Westbhanhof

Wien Westbahnhof, eller Wien West jernbanestasjon, har en historie som går tilbake til det 19. århundre. Den ble offisielt åpnet i 1858, noe som gjør den til en av de eldste togstasjonene i Wien. På den tiden var tog en ny og spennende måte å reise på, og Westbahnhof spilte en avgjørende rolle i å knytte Wien til andre deler av Østerrike og Europa.

Gjennom årene har stasjonen sett mange endringer og renoveringer for å holde tritt med det økende antall reisende. Det har utvidet og modernisert for å bli det travle transportnavet det er i dag. Arkitekturen i Wien Westbahnhof har også utviklet seg, og blander historiske elementer med mer moderne stiler.

Gjennom sin historie har stasjonen vært vitne til viktige øyeblikk, inkludert storhetstiden til damplokomotiver, elektrifisering av toglinjer og fremveksten av høyhastighetstog. I dag står Wien Westbahnhof som et vitnesbyrd om byens rike jernbanearv og dens pågående rolle i å legge til rette for reiser for folk fra nær og fjern.

2) Mariahilfer Straße:

Når du forlater jernbanestasjonen og krysser veien, befinner du deg i den ekstremt populære og travle gaten Mariahilfer Straße. Dette er en kjent handlegate. Det er mange butikker, kafeer og restauranter. Det er et bra sted å se hvordan folk i Wien bruker tiden sin. Du kan gjøre litt vindusshopping eller ta en rask matbit hvis du er sulten.

Mariahilfer Strasse

Det er mange bygninger verdt å se på når du går mot sentrum. Her er noen av de mest interessante stedene.

 • Haus des Meeres (Havets hus): Dette er en kul bygning som er som et stort akvarium. Du kan se mye fisk og sjødyr inne. Det er morsomt å besøke og lære om undervannsverdenen.
 • Raimund Teater: Dette er et stort sted hvor folk går for å se på show og skuespill. Bygningen ser storslått ut og har en historie med å underholde mennesker med forskjellige forestillinger.
 • Gerngross kjøpesenter: Det er et stort shoppingsted med mange butikker inne. Du kan finne alle slags ting her, fra klær til gadgets. Det er et bra sted hvis du liker shopping.
 • Mariahilfer-kirken (Mariahilferkirche): Denne kirken er et fredelig sted langs gaten. Det er ikke så stort som noen andre kirker, men det har en unik sjarm. Du kan gå inn og ta et øyeblikk for deg selv.

Når du kommer til enden av gaten, finner du deg selv på en av de vakreste torgene i Wien.

3. Maria-Theresien Platz:

Maria Theresien Platz er et stort torg i Wien hvor du kan finne to store museer på hver side. La oss snakke om det med enkle ord!

De store, imponerende bygningene på hver side av plassen huser to viktige museer: Naturhistorisches Museum og Kunsthistorisk museum (Kunsthistorisches Museum). Disse museene ble bygget på grunn av en spesiell dame ved navn Maria Theresa, som var en dronning for lenge siden. Hun var en mektig dronning som levde for mange år siden. Hun likte kunst og vitenskap, så hun bestemte seg for å bygge disse museene for å dele kule ting med alle. Museene ble bygget på slutten av 1800-tallet, og de er som store skattekister fylt med interessante ting.

Maria-Theresien Platz

Midt på Maria Theresien Platz står en stor statue av Maria Theresa sittende på en stol. Folk sitter ofte rundt statuen, og det er et fint hageområde også. Torget er et godt sted å ta en pause, nyte omgivelsene og kanskje ta en matbit.

Hvis du har tid, er begge museene verdt et besøk. Nedenfor kan du lese en kort oppsummering av hva du kan forvente hvis du besøker et av museene.

 1. Naturhistorisk museum: Tenk deg et sted hvor du kan se store dinosaurskjeletter, skinnende edelstener og alle slags dyr. Det er det du finner inne i Naturhistorisk museum. Det er som en reise gjennom tid og natur.
 2. Kunsthistorisk museum: På den andre siden er Kunsthistorisk museum som et gigantisk kunstgalleri. Du kan se vakre malerier, skulpturer og til og med gamle egyptiske mumier. Det er som å tre inn i en verden av kreativitet og historie.

Så Maria Theresien Platz er ikke bare en stor åpen plass; Det er et sted med to fantastiske museer som holder underverkene i natur og kunst. Det er litt som en reise gjennom tid og kreativitet, og du kan nyte alt på dette vakre torget i hjertet av Wien.

4) Hofburg slott:

Fortsett å gå østover, og du kommer til Hofburg Palace. Palasset står som et majestetisk symbol på Østerrikes rike historie og keiserlige storhet. Bygget gjennom århundrene, har dette store palasset vært vitne til regjeringene til mektige herskere og vært vert for viktige hendelser.

Den ble bygget i det 13. århundre, og den fungerte som den primære residensen for Habsburg-dynastiet, en av Europas mest innflytelsesrike kongelige familier. Over tid utvidet det seg til et viltvoksende kompleks, som viser ulike arkitektoniske stiler fra forskjellige perioder.

Hofburg

Det er mulig å gå gjennom området og bare se på bygningene fra utsiden, men hvis du vil utforske innsiden, kan du se nærmere på interessante ting som:

 • Sisi-museet.
 • Imperial leiligheter.
 • En vakker sølvsamling.
 • Hofburg kapell.
 • Den spanske rideskolen.
 • Nasjonalbiblioteket.

Er du klar til å fortsette å gå? Du nærmer deg Stephansdomen, men det er fortsatt noen ting som er verdt å utforske før du ankommer.

5) St. Michaels kirke (Michaelerkirche) på Michaelerplatz

Når du forlater Hofburg-området, befinner du deg på Michaelerplatz. Dette er et flott alternativ for å drikke en kopp kaffe, men hvis du vil fokusere på det du ser i stedet, er dette noen av tingene du bør se nærmere på.

Dateres tilbake til det 13. århundre, har St. Michaels kirke vært vitne til ebb og flyt av Wiens rike historie. Dens grunnlag ekko med historier om middelalderen, noe som gjør den til en av byens eldste og mest ærverdige landemerker.

Når du ser nærmere på kirken, er det lett å bli lamslått av de arkitektoniske detaljene. Fasaden er utsmykket med intrikate utskjæringer og dekorative elementer som viser håndverket til kunstnerne som brakte denne strukturen til liv. Kirkens tårn strekker seg mot himmelen, og skaper en imponerende, men grasiøs silhuett mot Wiens skyline.

 Michaelerplatz

På innsiden skaper de høye takene en følelse av åpenhet, og sollyset strømmer gjennom livlige glassmalerier og kaster en varm glød på interiøret. Kirken er en fredelig helligdom som inviterer både tilbedere og beundrere til å reflektere og finne trøst.

I dag fortsetter St. Michaels kirke å spille en rolle i livene til Wiens innbyggere og besøkende. Dens regelmessige tjenester, kulturelle arrangementer og tidløse skjønnhet gjør det til et reisemål som overskrider tiden, og inviterer alle til å sette pris på sammenflettingen av historie, åndelighet og kunst.

6. Graben og Kohlmarkt:

Nå som du har forlatt Hofburg og Michaelerplatz, er det på tide å gå langs Kohlmarkt, og deretter svinge inn på Graben. Etter dette vil du finne deg selv ved Stephansdomen. Men ikke løp. I starten av Kohlmarkt finner du den berømte Cafe Demel.

Cafe Demel i Wien er et historisk og kjent kaffehus som har fortryllet både lokalbefolkningen og besøkende i århundrer. Etablert i 1786, har den æren av å være en av de eldste konditoriene i byen, og dens rike tradisjon er følbar fra det øyeblikket du går inn.

Vil du heller bruke litt penger på shopping? Det er ganske mange luksusbutikker i dette området, inkludert Michael Kors, Karl Lagerfeld og mange andre merker. Hvis du vil ha enda mer av luksusmerker, bør du gå rett frem og til høyre langs Bognergasse, i stedet for å ta til høyre mot Graben. Du vil da finne enda flere lignende butikker som Louis Vuitton, Prada og mer.

Når du kommer til Graben, vil du først møte Wiener Pestsäule, også kjent som Wiener Plague Column. Den ble bygget for lenge siden, i det 17. århundre, for å huske og hedre menneskene som møtte en dødelig sykdom kalt pesten. Monumentet er høyt og har mange intrikate detaljer. På toppen er det en statue av Jomfru Maria, som blir sett på som et symbol på håp og beskyttelse. Rundt henne kan du se skulpturer og utskjæringer som forteller historien om pesten og byens motstandskraft.

Pestsøylen i Wien

Når du går, vil du se Leopoldfontenen. Fontenen har en høy søyle med vann som strømmer ned. Det er ikke bare til pynt – vannet er rent og trygt å drikke. Lokalbefolkningen og turister kommer ofte innom for å slukke tørsten med ferskvannet. På toppen av fontenen er det en statue av Leopold I, en keiser fra fortiden. Han er fyren som beordret byggingen av fontenen, og statuen hans gir et historisk preg til den livlige Graben-gaten.

7) Stefansdomen (Stefansdomen):

Til slutt kommer du til St. Stephen’s Cathedral. Kirken ble bygget i det 12. århundre! Det er mer enn 800 år siden. På den tiden kom folk sammen for å bygge denne store kirken, og den ble et symbol på Wien. Siden den ble bygget, har St. Stephen’s Cathedral sett mye. Den overlevde kriger, endringer og til og med noen branner. Hver gang noe skjedde, jobbet folk hardt for å fikse det opp og gjøre det enda vakrere.

Stefansdom

For folket i Wien er Stefansdomen som en stor historieforteller i stein. Den holder byens historie, og når du ser på tårnene og det fargerike taket, kan du føle fortidens ånd. Det er også et sted hvor viktige hendelser, som bryllup og seremonier, skjer selv i dag.

Ta deg tid til å utforske katedralen. Du kan gå inn og se hvordan det ser ut. Ikke glem å se opp – takene er fantastiske. Hvis du er klar for det, kan du klatre til toppen av tårnet. Derfra får du en superkul utsikt over hele byen.


Vi håper du har likt å vandre med oss fra Wien Westbahnhof til Stephansdomn i Wien. Hvis du har kommentarer eller spørsmål eller vil at vi skal beskrive andre ruter av interesse, skriv en kommentar nedenfor.

Legg inn en kommentar