De beste løpekonkurransene i Wien hvert år

vienna marathon

Wien, Østerrikes hovedstad, er ikke bare kjent for sin fantastiske arkitektur, rike historie og livlige kultur, men også for sin blomstrende løpescene. Med sine naturskjønne ruter, velorganiserte arrangementer og et løpesamfunn som er like mangfoldig som det er entusiastisk, har Wien blitt et fristed for både amatører og profesjonelle løpere. Hvert år pryder en mengde løpekonkurranser byens gater, parker og landemerker, og gir muligheter for deltakerne til å presse grensene sine mens de utforsker byen. I denne artikkelen vil vi fremheve noen av de beste løpekonkurransene i Wien som finner sted årlig.

1. Wien City Marathon

Wien City Marathon er bestefaren til alle løpsarrangementer i Wien. Dette maratonløpet arrangeres i slutten av april eller begynnelsen av mai, og trekker deltakere fra hele verden. Løpet tilbyr en rekke alternativer, inkludert full maraton, halvmaraton og et stafettløp for lag. Løpere blir behandlet på en naturskjønn rute som tar dem gjennom hjertet av Wien, som viser byens ikoniske landemerker som Wiener Staatsoper, St. Stephens katedral og den vakre Prater Park. Stemningen er elektrisk, med tusenvis av tilskuere i gatene for å heie på løperne.

Wien natt kjøre

2. Wien nattløp

Når solen går ned, lyser Wien Night Run opp byen. Dette 5 kilometer lange løpet arrangeres vanligvis i begynnelsen av september, og tilbyr en unik løpeopplevelse gjennom Wiens historiske sentrum. Deltakerne tar på seg selvlysende tilbehør og oppfordres til å bruke sitt lyseste, mest fargerike løpeutstyr. Med musikkstasjoner langs ruten og en etterfest ved målstreken, kombinerer dette løpet kondisjon og moro, noe som gjør det perfekt for løpere på alle nivåer.

3. Nyttårsaften

Hvilken bedre måte å ønske det nye året velkommen enn med en forfriskende løpetur gjennom Wiens gater? The New Year’s Eve Run, holdt 31. desember, er en herlig måte å si adjø til det gamle året og starte den nye på en sunn tone. Arrangementet inkluderer både et 5 kilometer og et 10 kilometer løp, og tiltrekker seg løpere i festlig antrekk. Løpet starter og slutter ved Wiens historiske Prater Park, og skaper en minneverdig opplevelse i hjertet av byen.

4. Wien Business Run

Wien Business Run er ikke bare et løp, men også et teambuilding-arrangement. Vanligvis holdes i september, er det designet for bedriftsteam å delta og knytte bånd mens de fremmer helse og kondisjon. Arrangementet inkluderer en 4,1 kilometer lang løpetur gjennom Wiens vakre Prater Park. Det er en fantastisk måte å kombinere forretning og fornøyelse på, ettersom lag fra ulike selskaper konkurrerer i en vennlig atmosfære.

5. Wiener Frauenlauf (Wiens kvinneløp)

Dedikert til å fremme kvinners helse og fitness, arrangeres Wien Women’s Run i mai. Dette arrangementet har forskjellige løpsalternativer, inkludert et 5 kilometer løp, et 10 kilometer løp og et nordisk gangarrangement. Det er en feiring av kvinnelig empowerment og atletikk, og ruten tar vanligvis løpere gjennom Wiens pittoreske Prater Park.

6. Wien Trail Run

For de som foretrekker spenningen ved terrengløping, er Wien Trail Run det perfekte valget. Vanligvis finner sted i september, tilbyr dette arrangementet ulike trail running avstander, fra 10 kilometer til en utfordrende 44 kilometer. Løpsruten utforsker Wiens omkringliggende skoger og kuperte terreng, og gir en forfriskende endring av natur for løpere som liker det store utendørs.


Vil du lese mer om alle disse arrangementene og se når de finner sted i 2024? Finn ut hva som skjer i Wien her.

Hvis du klikker på lenken kan du også lese mer om andre løpekonkurranser som Leopold Run, Advent Run, Wien Halvmaraton og enda flere konkurranser.

Legg inn en kommentar