En utstilling om det å feire!

Ett av de beste og flotteste museene i Wien er helt klart det kunsthistoriske museet og i 2016 feirer dette museet 125 år. Dette feirer de med en utstilling som handler om det å feire og som viser litt om hvordan folk har feiret forskjellige begivenheter opp gjennom historien.

Celebration in Vienna

På denne spesielle markeringen har de samlet sammen flotte objekter fra sine egne samlinger, men i tillegg har de også fått låne noen godbiter fra blant annet Prado museet i Madrid samt fra Victoria og Albert museet i London. Det er mye som kan være interessant å vite om denne utstillingen og for enda mer informasjon for deg som faktisk vurderer å få med deg denne feiringen av en utstilling kan du lese mer på museets hjemmeside.

Noe som kan være verdt å merke seg er at utstillingen åpnet den 8 mars i 2016 og vil være tilgjengelig fram til den 11 september. Er du i Wien i denne perioden har du altså mulighet til å få med deg denne utstillingen.

Om sola skinner så kanskje du ikke vil bruke så mye tid inne på et museum, og da kan vi varmt anbefale et besøk til en av de flotte parkene Wien har å by på. Kanskje den aller vakreste er Schonbrunn og parkene som hører med til det fantastiske slottet. Der kan man gå rundt i timesvis og bare nyte natur, utsikt og herlig stemning. Om du heller vil se på fotball EM en gang (hvis du er i Wien mellom 10 juni og 10 juli) så er det TV-er på nesten alle pubber og restauranter der du kan se kampen. I tillegg er det ORF som viser kampene i Østerrike, en statskanal litt ala NRK i Norge, noe som betyr at du kan se sendingene fra fotball EM på TV-en som du finner på ditt hotellrom også. Vil du heller se fotball EM på norsk TV kan du lese mer om det her.

Vi håper du får et fantastisk opphold i Wien og les mer om andre severdigheter, aktiviteter og programmer her i vår norske Wien Guide.

 

Legg inn en kommentar