Kan jeg besøke Zagreb på dagsreise fra Wien?

Visit Zagreb from Vienna

Kommer du til Wien og planlegger en dag der du skal besøke en annen by. Er det mulig med dagstur til Zagreb fra Wien, eller er Zagreb for langt borte fra Wien?

Wien er en fantastisk by, men om du har besøkt byen et par ganger er det kanskje sånn at du ønsker å oppdage noen andre ting i tillegg. I den forbindelse har du kanskje fått med deg at Zagreb nylig ble kåret til det mest spennende stedet å besøke i Europa i 2017, og derfor vurderer du nå muligheten for å stikke innom Zagreb under oppholdet i Wien. Spørsmålet er helt fair, men faktaene gjør nok at du muligens vil vurdere noe annet i stedet.

Distanse mellom Wien og Zagreb
Zagreb er en flott by, men kanskje litt for langt unna Wien? – Av Dreamer4787 / Shutterstock

Informasjon om eventuell reise mellom Wien og Zagreb

Hvis du bestemmer deg for å besøke Zagreb under oppholdet i Wien er den klart raskeste måten å komme dit på med fly. En slik flyreise tar omtrent 50 minutter. Om du heller tar reisen med bil er den raskeste ruta på cirka 4 timer. Du vil da dekke en strekning på cirka 370 kilometer. Etter vår smak er det altfor langt for en dagstur der du planlegger tur/retur på samme dag. Er du derimot på tur med egen bil og planlegger en natt eller to videre i Zagreb er det ikke noe problem i det hele tatt.

Hvilke byer passer bedre for dagsturer fra Wien?

Det er drøssevis av byer man enklere kan nå på dagsturer fra Wien. Den nærmeste storbyen er Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Dit kan man også reise på dagsturer med båt fra Wien, eller også med buss eller tog. Reiser man mer mot vest er Salzburg en svært hyggelig by, mens man i retning øst kommer til Budapest etter 250km, en strekning som unnagjøres med bil på cirka 2,5 time.

Reiser du heller mot sør kan du holde deg innenfor Østerrike sine grenser og besøke den hyggelige byen Graz i stedet.

Mulighetene er som sagt mange for dagsturer fra Wien, men i første omgang anbefaler vi deg selvfølgelig å bli ordentlig kjent med Wien først, ettersom det er en fantastisk by som har mye å by alle sine besøkende på!

Legg inn en kommentar