Anbefalinger på julemarkedet i Wien

Christmas markets vienna

Wien kan være den vakreste byen i verden å besøke i julemarkedssesongen. Den har en fantastisk atmosfære, tonnevis av julemarkeder og vakre lys overalt.

De som elsker en by med julemarkeder vil elske Wien. Hvis du ikke har vært i byen før, må du besøke den i julemarkedssesongen. Vi har vært på julemarkeder over hele Europa, men ingenting kan måle seg med byen Wien før jul. Det er ikke bare en by med julemarkeder; Det er et stort julemarked i seg selv. Du finner stands overalt hvor du kan kjøpe varm vin, det er mange markeder, og det er noen unike markeder som er helt forskjellige fra markedene du finner andre steder i Europa (for eksempel Spittelberg-markedet).

Julemarkeder Wien
Besøk de vakre julemarkedene i Wien – Av Burben / Shutterstock

Målet med denne artikkelen er ikke å fortelle deg om de forskjellige julemarkedene i Wien. Hvis du vil lese mer om julemarkedene i Wien, klikk på lenken og les den artikkelen. I denne artikkelen vil vi gi deg noen anbefalinger og tips som vil hjelpe deg når du besøker Wien i november / desember med den hensikt å besøke julemarkedene.

Anbefalinger på julemarkedet i Wien

Vær klar for folkemengder

Wien er fantastisk før jul. Som en konsekvens bør du forberede deg på folkemengder overalt, spesielt i helgene. Det mest berømte julemarkedet i Wien, det foran rådhuset (Rathausplatz), er det mest overfylte av dem alle. Det kan noen ganger være vanskelig å se på alle produktene på forskjellige stands på grunn av mengden besøkende. Noen mennesker liker folkemengdene, men hvis du ikke liker dem spesielt, kan du prøve å besøke julemarkedene på dagtid på hverdager (ikke i helgene). På ettermiddagen/kvelden vil det være folkemengder hver eneste dag i uken.

Gå rundt til fots

Som vi nevnte i innledningen, er Wien en fantastisk by i julemarkedssesongen. Det er julemesser overalt. Som et resultat anbefaler vi deg å oppdage sentrum av Wien til fots. Gå rundt, føl lukten av byen, og oppdag julemesser du ikke leste om i vår Wien Guide eller andre steder på Internett. Stopp for å smake litt varm vin på et stativ et sted i midten av ingensteds. Ta med en GPS (eller ha Google Maps klar) slik at du finner veien hjem etter å ha gått opp og ned gatene i sentrum av Wien fordi du kanskje ikke vet hvor du er!

Christmas market in Vienna
Et bilde fra julemarkedet på Karlsplatz i Wien – Av trabantos / Shutterstock

Kjøp et varmvinskrus

Når du besøker julemarkedene i Wien, er du mest sannsynlig å bli forelsket i byen. Når du kommer hjem, vil du være ivrig etter å planlegge julemarkedsturen til Wien neste år. En av de fine tradisjonene du kan skape er å kjøpe den årlige julemarkedskoppen på messen foran Rådhuset. Hvert år produserer de en ny kopp, og dermed kan dette være en fin suvenir å ta med seg hjem.

Ta med varme klær

Ikke glem at Wien kan bli ganske kaldt i november og desember. Du kan ikke føle det på en gang, men hvis du planlegger å gå rundt i byen i flere timer, kan du få kalde føtter, eller ørene dine kan bli røde. Ta med noen ekstra varme klær i stedet, slik at du kan være ute i timevis uten å føle deg elendig på grunn av kulden.

Spis på julemarkedene

Du vil kanskje ikke spise alle måltidene dine ute på julemarkedene, men sørg for å spise på julemessene et par ganger. Det er så mange interessante ting å smake, og du vil sannsynligvis få sjansen til å spise litt mat du ikke har smakt før. Kanskje du er en skeptiker som bare elsker mat du elsker fra før, men noen ganger måtte du bli forelsket i den maten også, så hvorfor ikke prøve noe nytt, og kanskje du blir forelsket igjen? Hvis du smaker noe du ikke liker, hva så? Du brukte et par euro på å smake på noe, noe som gjør deg noen euro fattigere, men en opplevelse rikere. Vi tror du vil si at det var verdt det!

Bo i hjertet av Wien

Det er julemarkeder overalt i Wien. De fleste av dem ligger i hjertet av Wien, med noen unntak, for eksempel julemarkedet ved Schönbrunn. Likevel vil du spare mye tid hvis du bor i hjertet av Wien, noe som gir deg umiddelbar tilgang til shoppingmulighetene Wien har å tilby i denne perioden. Du bør vite at det er ganske dyrt å bo på et hotell i Wien, i hvert fall hvis du sammenligner det med Budapest og Praha, men det er en del av det du må beregne når du planlegger turen til Wien.

Det er mange hoteller å velge mellom, men her har du noen anbefalinger: Hotel Sacher, Hotel Am Stephansplatz, Hotel Zur Viener Staatsoper.

God jul Wien
Vi ønsker deg en god jul fra Wien – S. Borisov / Shutterstock

Vær tidlig ute med bestillingene dine

Det kan bli veldig overfylt i Wien i julemessesesongen, men ikke bare på julemarkedene, men også på restauranter. Som et resultat bør du bestille bord på din favorittrestaurant i Wien så snart som mulig. Det samme gjelder hvis du vil bestille flyplasstransport i Wien, nyte en konsert eller delta i en guidet tur av noe slag.

Ta med kameraet

Du har sannsynligvis et godt kamera på telefonen, men hvis du vil reise hjem med noen fantastiske bilder, vil du kanskje ta med ditt virkelige kamera også. Når du besøker julemarkedene, vil du ha mange sjanser til å lage noen fantastiske bilder, spesielt om kveldene. Men å lage et godt bilde om kvelden kan være en vanskelig oppgave, så hvis du har et stativ for kameraet ditt, ta det med deg også.

Hva er ditt råd?

Har du vært i Wien på julemarkeder før? Har du noen erfaringer eller råd å gi? Vi vil gjerne at du deler det du tenker på!

Legg inn en kommentar