Julemarked i Wien i 2017

Christmas market in Vienna

Wien er en av de mest fantastiske byene i Europa, og før jul med julemarkedene i byen mener vi det er den beste av alle. Har du lyst på en tur?

Det er mange byer i Europa som har flotte julemarked, men det er noe helt spesielt med Wien i tiden før jul. Det er ikke nok at byen har mange flotte markeder, men selve byen føles som et stort julemarked. På hvert gatehjørne får du kjøpt deg varm vin, det er vakkert opplyst og det er drøssevis av både store og små markeder rundt omkring. Synes du det høres spennende ut? Les mer om hvorfor Wien har de beste julemarkedene i Europa i denne artikkelen.

Julemarked i Wien på Karlsplatz
Et bilde fra julemarkedet på Karlsplatz i Wien – Av trabantos / Shutterstock

Datoer for julemarkedene i Wien i 2017

Det mest kjente julemarkedet i Wien ligger foran rådhuset (Rathausplatz) i Wien. Selve bygningen er flott, og når hele plassen blir belyst og fyllt opp med boder blir det helt fantastisk. Vi trodde julemarkedet her kom til å åpne den 10 eller 11 november, men julemarkedet her åpner først den 18 november i 2017. Kommer du til byen en uke tidligere kan du vurdere å besøke Budapest på en dagstur, der åpner nemlig det mest kjente julemarkedet den 10 november. Julemarkedet foran rådhuset er offisiellt åpent fram til den 26 desember, men ryktene sier at en god del av markedet blir på plass fram til 1 januar.

Et annet populært julemarked i Wien er det som ligger ved Schönbrunn. Her er det vært år påskemarked, julemarked og nyttårsmarked, og i perioden mellom 18 november og 26 desember er det julemarked, deretter nyttårsmarked fra 27 desember til 1 januar. Jule- og nyttårsmarkedet er egentlig helt like greier, så liten forskjell på disse. Den enkleste måten å komme seg hit på er ved å reise med metro til Schönbrunn, og derfra er det bare en 5 minutters gåtur og så er du på plass.

Det finnes mange andre julemarkeder i Wien i tillegg til disse og du kan lese mer om disse på følgende side.

Har du spørsmål eller kommentarer i forbindelse med julemarkedene i Wien i 2017 er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Legg inn en kommentar