Steder med gratis WiFi i Wien

free-wifi-in-vienna

Kommer du til Wien og har sterkt behov for å være tilgjengelig online? Lurer du på hvor du kan finne steder med gratis WiFi? Vi har informasjonen du trenger.

Det er utrolig mange steder i Wien som tilbyr gratis WiFi, så du kommer nok til å være svært beroliget når du er ferdig med å lese denne artikkelen. Vi ønsker allikevel å komme med noen tips som hjelper deg sånn at det kan gå knirkefritt for seg og du kan dele bilder tatt i Wien, sender emailer og kanskje jobbe litt også mens du er på ferie i Wien.

Gratis WiFi i Wien
FabrikaSimf / Shutterstock

Hvordan finner gratis Wi-Fi i Wien?

  • Når du booker ditt hotell er det viktig å sjekke om det har gratis Wi-Fi inkludert eller ikke. De flester inkluderer det i prisen, men sørg for å være på den sikre siden. Om det ikke er med koster det ofte flesk å kjøpe tilgang til slikt i tillegg (akkurat som det koster flesk å kjøpe frokost i tillegg hvis det ikke er med i prisen).
  • Hvis du trenger å oppdatere din Facebook status eller kanskje sende en email kan du ta lunsjen din på et sted med gratis Wi-Fi. Det er blitt veldig normalt å tilby gjester gratis Internett både på kafeer og restauranter, så sjekk etter før du setter deg inn. Det er ofte klistremerke i vindu som viser at det er mulig. Er du usikker kan du også spørre kelneren.
  • På noen langdistansebusser finnes det gratis Wi-Fi tilgjengelig om bord. Det kan du finne ut av når du booker billetten hva du har i vente.
  • Hvorfor ikke surfe litt mens du shopper? Mange kjøpesentre har gratis Wi-Fi tilgjengelig. Da kan du raskt sammenligne priser på nettet for å forsikre deg om at du gjør en god deal. Noen krever registrering, andre krever det ikke… men det som stort sett er felles for dem alle er at de er gratis.

Noen sikkerhetstiltak du bør ha i bakhodet!

  • Når du kobler deg til trådløse nettverk må du passe deg for såkalte tvillingnettverk, eller evil twin networks som det kalles på engelsk. Dette ser harmløst ut, men de skaper et «lignende» nettverk for å friste deg til å logge deg på. Når du så har gjort det kan de få tilgang til informasjon på din telefon. Du kan lese mer om det ved å trykke på lenken ovenfor.
  • Du bør også være forsiktig med å bruke trådløse nettverk som er ukrypterte. Om du kan logge deg på uten noen form for passord betyr det at det er ukryptert og da kan folk med slemme tanker enkelt stjele passord du måtte sende eller annen konfidensiell informasjon. Det er sjelden slikt faktisk skjer, men det er bedre å passe på for å være på den sikre siden. Om du vil sikre deg online selv når du bruker slike ukrypterte nettverk kan det være lurt å bruke en VPN tjeneste. Du kan lese mer om slike tjenester i den norske IP adresse guiden.

Noen hoteller med gratis Wi-Fi i Wien

Som vi nevnte i starten har de fleste hoteller i Wien gratis Wi-Fi. Vil du allikevel lese noen helt konkrete eksempler på slike hoteller kommer det noen navn nå.

Ett av de mest sentrale hotellene i Wien er Hotel Am Stephansplatz. Det ligger perfekt til midt i sentrum og om du bor der kan du også ha glede av deres gratis Internet tilkobling.

Hotel Rathaus Wein and Design er et annet hotell i Wien med vakkert interiør og gratis Wi-Fi. Det ligger ikke like sentralt som Hotel Am Stephansplatz, men om du vil bo nært det kjente julemarkedet ved rådhuset i Wien er dette helt brilliant.

Sofitel Hotel Stephansdom er et hotell med fem stjerner som også ligger på Stephansplassen i sentrum av Wien. Her kan du se ut på hovedtorget samtidig som du bruker den gratis WiFi tilkoblinga inne i hotellet.

Skal du på konsert i Stadthalle i Wien og bor i nærheten bør du velge Boutique Hotel Stadthalle– Dette er et hotell rett ved komplekset og de har også gratis Wi-Fi. Det betyr at du etter konserten umidelbart kan løpe hjem for å laste opp bilder fra konserten, legge opp videoer på YouTube og dele andre minner med resten av verden.

Vi kan ikke garantere at disse hotellene vil ha gratis WiFi tilgjengelig for alltid. Men i skrivende stund så har de i allefall det. Glem ikke å sjekke ved booking for å være på den sikre siden!

Kos deg mens du surfer på nettet i Wien

Med litt forberedelser kan du enkelt og greit surfe på nettet mens du er i Wien. Sørg for å bo på et hotell der WiFi er inkludert, spis lunsjen din på restaurant med WiFi, drikk en kaffekopp på et sted med WiFi. Og til syvende og sist… glem ikke at du er på ferie. Legg bort telefonen din, nettbrettet ditt og laptopen din og nyt verden uten å trykke på dine digitale enheter hele tida.

Legg inn en kommentar