Tre bursdagsutstillinger i det Kunsthistoriske museet

museum-of-fine-arts-vienna

Det Kunsthistoriske museet i Wien feirer 125 år i 2016. Dette har de feiret opptil flere ganger allerede, og når feirer de det på ny med en utstilling i tre ledd.

Den 17 oktober i 1891 var det keiser Franz Jozsef offisiellt åpnet det vakre og majestetiske museet for Kunsthistorie i Wien. For å feire at det nå er 125 år siden åpnet museet en 18 oktober i 2016 en utstilling i tre deler som skal gi de besøkende mer kjennskap til selve museet og hva som skjedde her i 1891. Nedenfor kan du lese mer om hva de tre forskjellige utstillingene handler om mer konkret.

bursdag i wien
Dundanim / Shutterstock
  • Den første utstillingen handler om museet selv. Her kan du se bilder fra konstruksjonsarbeidet som pågikk på og rundt bygningen, du kan bli kjent med materialene som ble tatt i bruk og følge utviklingen fram til åpningen den 17 oktober i 1891.
  • Den andre utstillingen handler om maleren Julius Victor Berger. Han er en maler verden stort sett har glemt, men det har de ikke i det Kunsthistoriske museet. Her kan du se fem av hans verker utstillt og i tillegg kan man se hans grandiose takmalerie som er en del av det Kunsthistoriske museet i dag.
  • Den tredje delen av utstillingen handler om hvordan museet utviklet seg fra åpningen i 1891 og i de neste 30-40 årene. Her kan man se hvordan det gikk fra å være et mindre galleri til å bli et stort museum. Du kan også se bilder av hvordan ting så ut på innsiden gjennom denne utviklingen.

Om du har lyst til å få med deg denne utstillingen i det Kunsthistoriske museet i Wien er det bare å besøke museet umiddelbart.

Denne utstillingen åpnet den 18 oktober og vil være tilgjengelig helt fram til den 29 januar i 2017. Ikke glem at du i denne perioden også i stor grad kan oppleve de fantastiske julemarkedene i Wien, så hvorfor ikke kombinere juleshopping med litt kultur og utstilling i Wien? Du kan lese mer om andre ting som skjer i Wien, om julemarkeder, om påskemarkeder, om shopping, om severdigheter, om aktiviteter og andre temaer her i vår norske Wien Guide.

Da håper vi du får en fantastisk reise til Wien!

Legg inn en kommentar