Velázquez utstilling

Diego Velázquez var en spansk maler og en av de store fra den spanske storhetsperioden. Han blir regnet for å være en av de største barokkmalere, og han hadde stor innflytelse på sin egen tid, og kanskje enda større på ettertiden. Velazguez Velazguez er kanskje mest kjent for sin evne til å male portretter. Han jobbet for den spanske kongefamilien og malte ofte bilder av disse. Han hadde stor innflytelse på andre malere som for eksempel Tiziano og på Rubens. Mot slutten av livet ble Velazguez enda friere i formene sine og brukte enda flere farger. Hans aller mest kjente verk er Las Meninas, et verk han malte i 1656.

Nå kommer mange av Velazguez sine verker til Wien der man kan se på dem i Kunsthistorisches museum (kunsthistorisk museum). Her finnes både religiøse bilder, historiske bilder og kanskje det viktigste og mest spennende verket på utstillinger er der han maler kongens barn.

Utstillingen er tilgjengelig i Wien fra 28 oktober og fram til 15 februar i 2014. Om du ønsker å lese mer om museer i Wien kan du gjøre det her i Wien Guiden, men om du heller vil lese mer om denne utstillingen kan du gjøre det her.

Legg inn en kommentar