Wiens beste restauranter (2014)

Wien er en fantastisk by og en slik by har selvfølgelig noen restauranter i verdensklasse. Nå har nettopp Gault and Millau, en fransk gastronomisk veiviser, sluppet sine guider for 2014, så her kan du lese hvilke restauranter de regner for å være de beste i Wien.

Den høyeste poengsummen en restaurant kan få av Gault and Millau er 20 poeng, men ingen restaurant har noen gang fått så mange poeng. I Wien har de derimot en restaurant som fikk 19 poeng, noe som er svært bra, for sammenlignet har de beste restaurantene i Budapest kun fått 17 poeng. Les videre, og finn ut hvilke restauranter du kanskje bør besøke mens du er i Wien.

Steirereck
Steirereck

Den beste restauranten i Wien i følge Gault and Millau er restauranten Steirereck som ligger i Stadtpark (byparken). Denne ligger rett ved ringen og er altså lett tilgjengelig for de som bor i hotell sentralt i Wien. Steirereck fikk 19 av 20 poeng av Gault and Millau, så det betyr at her får du mat i verdensklasse, selvfølgelig servert av kelnere med høy kunnskap, fantastisk god vin og forhåpentligvis blir du godt fornøyd med det som er på tallerkenen. Prisene er selvfølgelig deretter.

På andre plass på lista finner du restauranten Silvio Nickol Gourmet Restaurant som ligger i Palais Coburg. Denne restauranten fikk 18 av 20 mulige poeng, og om du ønsker å besøke en restaurant som har et utrolig utseende, er dette stedet. Denne ligger også svært sentralt, så enkel å finne, men allikevel er det ikke alle som kan tillate seg et besøk her. Har du derimot råd til å spise her, er dette en opplevelse du vil huske lenge.

Etter dette følger tre restauranter som alle fikk 17 poeng og disse er Marz and Sohn, Konstantin Fillippou og Vincent restaurant. Marz and Sohn ligger ikke helt i sentrum, men den har en flott stil og vakre dekorasjoner. Vincent Restaurant er spesiell ettersom den ikke har meny. Her har restauranten stor frihet, og du sier rett og slett bare hvor mye du vil spise, og så tilretter de maten deretter.

Konstantin Fillippou er en av de mest besøkte restaurantene i Wien. Den har litt minimalistisk stil, men de lar ikke dette gå utover kvaliteten på maten som serveres på tallerkenen.  Maten ser flott ut og det er kun de beste ingredienser som blir servert her, som på alle de andre nevnte restaurantene.

Kanskje du begynner å bli sulten? Du kan lese om andre restauranter i Wien her i vår norske Wien Guide. God appetitt, og om du har noen innspill fordi du har besøkt ett av disse stedene og enten var kjempefornøyd, eller kanskje det motsatte, eller kanskje du har besøkt en restaurant i Wien du synes var sensasjonell er det bare å skrive en kommentar!

Legg inn en kommentar