Melodi Grand Prix 2015 i Wien

Eurovision or Eurovision Song Contest, kjent i Norge som Melodi Grand Prix, er det mest populære programmet på TV hvert år (som ikke er sport) og det har holdt på siden 1956.

Eurovision 2015
Eurovision 2015 – Wien

I 2014 var det Østerrike som stakk av med seieren, og det betyr at om du ønsker å se Grand Prix live i 2015 må du legge turen til Østerrike, og til var vakre byen Wien.

Nasjonene som deltar i Grand Prix er de som er medlemmer av EBU (European Broadcasting Union) og i alle disse nasjonene kan de være med å stemme på hvilke sanger de synes fortjener å vinne hele konkurransen. Visste du at Melodi Grand Prix faktisk er det mest populære og kontinuerlige program på TV gjennom historien? Det er utrolig mange som har deltatt her, blant annet ABBA som vant med Waterloo i 1958, Celion Dion vant for Sveits og selvfælgelig har det også vært noen norske triumfer i Melodi Grand Prix opp gjennom historien.

I 2014 var det Conchita Wurst med Rise like a Phoenix fra Østerrike som vant, men få har vel noe særlig tro på at Østerrike kan vinne to år pa rad. Men, hvem kan da vinne? Kanskje Norge? Kom til Wien og til Østerrike for å få det med deg. Dette er forøvrig andre gang Østerrike arrangerer Melodi Grand Prix.

Datoer og sted for Melodi Grand Prix 2015

Grand Prix 2015Semifinalene i Melodi Grand Prix i 2015 vil bli arrangert den 19 og den 21 mai, og selve finalen blir så arrangert den 23 mai. I 2014 var slagordet til Melodifestivalen #JoinUs og i 2015 er slagordet Building Bridges. Det er 31 nasjoner som har meldt seg på til Melodifestivalen i 2015, så her blir det mye fin musikk fra forskjellige nasjoner.

Selve Grand Prix konkuransen vil bli arrangert i Stadthalle i Wien, en veldig flott og populær konsertarena i den Østerriske hovedstaden. Her er det regelmessige konserter, men det er vel sjeldent de er verter for et så stort arrangement som dette. Om du trenger hotell i nærheten av Stadthalle, les denne artikkelen.

Hvis du ønsker å få med deg arrangementer kan du kjøpe billetter hos WorldTicketShop.

Om du ønsker annen informasjon om Wien, om severdigheter, aktiviteter, restauranter eller kanskje du ønsker å vite hvilket som er de beste hotellene i Wien, er det bare å lese videre her i Wien Guiden.

Legg inn en kommentar