Hvor kan jeg spise frokost i Wien?

Er du på vei til Wien og lurer på hvor du kan spise frokost ettersom frokosten på hotellet enten er altfor dyr, eller du rett og slett er mer interessert i å spise frokost utendørs for å finne ut hva de lokale i Wien spiser?

Det kan være greit å vite at det ikke er tilfeldig at vi kaller det Wienerpølse. Den lange og slanke pølsa er nemlig veldig vanlig i Wien, og da gjerne til frokost kombinert med en brødskive og enten sennep eller ketchup (sennep er vanligst). Så, om du sitter og ser på en frokostmeny et sted og ser pølse på menyen er det bare å slå til. Men, hvor kan du finne slike frokostmuligheter i Wien?

Leopold Cafe (Museumsplatz 1, 1070 Wien, Austria)

Leopold Cafe er et flott seted for å spise en god frokost i Wien. Du kan selvfølgelig også besøke stedet utover dagen for lunsj og middager. Kafeen ligger ved museunskvarteret og her finner du alt fra toast, til salater, supper, wraps, hamburgere og andre godbiter. Om det er fint vær kan du også sitte ute å spise på Leopold Cafe.

Cafe Leopold
Cafe Leopold

Haas & Haas (Stephansplatz 4, 1010 Wien, Austria)

Haas & Haas er et tehus i sentrum av Wien. Det ligger supersentralt, rett ved Stefansdomen. Her kan du spise tradisjonel internasjonal frokost og selvfølgelig drikke utrolig mye god te til frokosten eller din litt tidligere lunsj.

Haas and Haas
Haas and Haas

Joma (Hoher Markt 10-11, 1010 Wien, Austria)

Joma er en annen kafe i Wien. Her kan du spise frokost og lunsj og det ligger ved Hohen Markt, som tidligere var stedet for et bondemarked, men som i dag har blitt et mer normalt shoppingdistrikt. Her kan du få tradisjonelle og gode frokoster og stedet er åpent fra søndag til torsdag fra 8.00 til 24.00 og på fredager og lørdager fra 8.00 til 02.00.

Joma breakfast
Joma

Mill (Millergasse 32, 1060 Wien, Austria)

Mill er en travel restaurant i Wien. Her har de ingen konkret frokost på menyen, men om du kommer rundt 12.00 finner allikevel et sted som er åpent og et sted egnet for kombinasjon av frokost/lunsj for de som liker å sove lenge på morgenen. I helgene har de også spesiell brunsj meny som har en god del innslag av frokostfølelse, så den kan varmt anbefales!

Donautårnet

Et annet sted der du kan finne skikkelig tradisjonell frokost ala Wien med flott utsikt er i Donautårnet. Her kan du se utover Wien mens du spiser Wienerpølse og annen snacks til frokost. Prisene er ikke skremmende dyre, så om du har mulighet er dette et spennende sted å nyte din frokost i Wien på. Du kan lese mer om Donautårnet her.

Da er det bare å gjøre seg klar til å spise frokost! God appetitt! Om du leiter etter bra restauranter i Wien, kan du lese om de fem beste i Wien i denne artikkelen.

Legg inn en kommentar