Hvordan er det å bo på Marriott i Wien?

Marriott Vienna

Vurderer du å bo på Marriott hotell i Wien, det som ligger ved byparken (Stadtpark)? Her er noen tanker som kan være greie å ha i bakhodet før du booker rommet!

Marriott Vienna

Det finnes noen såkalte Marriott Courtyard hotellet i Wien (blant annet ved Prater), men hvis man snakker om Marriott Wien, så det er dette hotellet man  snakker om, hotellet som ligger ved Stadtpark. Det er det mest sentrale hotellet i Marriott kjeden i Wien, og når man derfor snakker om Marriott Wien, så er det altså dette man snakker om.

Hotellet ligger fint og sentralt til, i svært vakre omgivelser. Du spiser frokosten og ser ut på byparken gjennom vinduene, og det er også mulig å booke rom med utsikt til parken. Denne parken er forøvrig svært hyggelig å gå rundt i, og kommer man med barn er det også en flott lekeplass der. Om du blir mer sjarmert av gode matretter ligger den mest kjente restauranten i hele Østerrike og Wien rett ved siden, «Steirereck im Stadtpark.» Dette er en restaurant med to Michelin stjerner, og her må man ha forhåndsreservert bord hvis man har noe som helst ønske om å få seg et ledig bord.

Marriott Wien er et hotell med fem stjerner, men hvis man ser på utsiden av hotellet sitter man med et inntrykk av at det er litt slitt. Man glemmer dette ganske fort når man går inn, men på utsiden er det ikke helt imponerende. Går du fra hotellet mot operahuset (tar cirka 10 minutter) passerer du forbi Hotel Imperial og Grand Hotel Wien på veien, og når du ser på bygningene og inngangspartiet til disse hotellene ser man klart forskjellen (og tenker at hvis Marriott har fem stjerner, burde disse ha seks eller syv).

marriott

På innsiden av hotellet er livet fint. Hotellet har flott fitness rom, innendørs badebasseng, badstuer og også flere butikker inne i hotellet. De som jobber på hotellet er hyggelige og svært hjelpsomme, og rommene man bor på er store og har små ekstraer som vannkoker, store TV-er og egne HDMI utganger for deg som vil koble en laptop, Chromecast, eller kanskje en tablet til TV-en. Det er derimot greit å vite at hotellet i utgangspunktet ikke har gratis WiFi, og om du ønsker å bruke det, vil det koste 13-14 Euro per dag. Det er ganske drøyt, men om du snakker med resepsjonen er det mulig de hjelper deg og du kan nyte Internett uten å måtte betale for det.

En god dag starter med delig frokost og det får du på Marriott. Prisen er 35 Euro per dag (hvis det ikke er inkludert i prisen din). Her sitter du og nyter utsikt mot byparken samtidig som du kanskje drikker et glass champagne, eller ferskpresset juice. Det er utrolig mye godt å velge mellom under frokosten, men et mest populære er kanskje muligheten til å få omelett laget helt fersk (med ingredienser du velger), speilegg, eller kanskje pannekaker, vafler eller fransk toast. Det er masse annet godt pålegg, frukt, croissanter og lignende på menyen, så du behøver ikke å gå sulten fra frokosten (hvis du ikke er på streng slankekur).

Etter frokosten tar det deg rundt 10 minutter å gå til Stephansdomen, 20 minutter å gå til Mariahilfferstrasse, og 10 minutter å gå til operahuset. Hotellet har altså en god beliggenhet og er et godt utgangspunkt for et fint opphold i Wien.

Drømmer du om enda mer luksus? I denne artikkelen kan du lese om de aller mest eksklusive og fine hotellene i Wien.

Legg inn en kommentar